Afrodias Arkeolojik Şehri

Afrodias Arkeolojik Şehri

Roma uygarlığı döneminde önemli bir heykel merkezi olan Türkiye'nin antik kenti Afrodias, özellikle Roma uygarlığı ve heykeliyle ilgilenen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Türkiye'nin batısında, Aydın'ın tarihi Kajar Soo kasabası Ege Denizi'ne bakmaktadır.

Müze, 1904 yılında bir grup uluslararası arkeolog Afrodias antik kentinde araştırma ve keşif çalışmaları başlattığında keşfedilen, yaklaşık 2.500 yıllık düzinelerce heykel ve eser içeriyor. Bulunan kalıntılar daha sonra Eden Eyaletindeki "Quagar Soo" belediyesindeki Müzeye transfer edildi.

Bu dönemin en çarpıcı heykellerinden 300'ü ile müze, güzelliğini ve güzelliğini hala koruyor ve dünyanın başka yerlerinde çok az örnek görüldü. Afrodias, Batı Anadolu bölgesindeki anıtlarını, heykellerini ve taş sütunlarını koruyan en eski şehirlerden biridir.

Şehir her yıl pek çok tarih ve sanatseverleri ağırlıyor; Eşsiz yapıları ve oymalarıyla güzelliğini koruyor. Şehrin tarihi karakteri, daha sonra heykele damgasını vuran dünya çapında seçkin heykeltıraşların mezuniyet merkezi oldu.