Efes Antik Kenti

Efes Antik Kenti

İzmir'in en eski arkeolojik şehirlerinden biri olan Efes Antik Kenti İzmir, Yunan döneminden kalma ve Ege Denizi'ne akan nehre bakan tarihi Lidia bölgesinde yer alan en büyük antik Yunan şehirlerinden biridir. Efes Antik Kenti İzmir, MÖ 10. yüzyılda Yunanlılar tarafından kurulan en önemli antik Yunan şehirlerinden biridir. Türkiye turizminde önemli bir rol oynadığı için ziyaretçilerin, özellikle gemi yolcularının ziyaret ettiği en eski yerlerden biridir. Günümüzde ziyaretçiler için Efes Antik Kenti içinden geçen bir su kanalı kurulmuş olup, bu büyüleyici şehir boyunca turistleri ve ziyaretçileri teknelerle taşıyacak. İzmir'deki Efes Antik Kenti, Büyük Tiyatro, Çömlek Fabrikası, Tapınak ve Kütüphane gibi birçok büyük ölçekli bölümden oluşmaktadır.

Efes Antik Kentinde yapabileceğiniz aktiviteler

• Önce sadece tiyatro için değil, Romalılar için de öldürülen ve işkenceyle öldürülen 25.000 kişilik kapasiteye sahip şehrin en ünlü simgesi tiyatroya gidebilirsiniz.

• Tapınak, tapınakta kısrak bulunan Meryem Ana Tanrı'sı Diana'ya adanmıştır, tapınak antik çağın en büyük taş yapılarından biri olarak bilinir. Tapınak ayrıca dünyanın yedi harikasından 7'sinden biri olarak aday gösterildi.

• daha sonra arkeoloji çalışanları tarafından şehirdeki kazı ve kazılarda bulunan antik çanak çömlek fabrikasının kalıntılarını görmeye gidebilirsiniz.

• Kütüphane, MÖ 125 yılında inşa edilmiş eski bir ofistir ve çeşitli konularda 1.200'e kadar el yazması içerir.