İzmir Saat Kulesi

İzmir Saat Kulesi

İzmir Saat Kulesi, İzmir'in Konak bölgesinde Konak Meydanı'nda bulunan ve İzmir pazarına ve denize yakın, Türkiye'deki Osmanlı kenti İzmir'in en ünlü simgelerinden biridir. Kule 1901 yılında inşa edilmiştir ve kule yaklaşık 25 metre yüksekliğindedir. Kule, üssünü çevreleyen ve sütunların Fas temalarından ilham aldığını hatırlatan 4 su çeşmesine sahiptir. İzmir şehri ilk kez 1974 yılında kulede hasar görerek vuruluyor.

İzmir'de saat kulesinde yapabileceğiniz en iyi aktiviteler

• İlk başta İzmir'in kulesini görebilir ve ihtişamını yansıtabilir, önünde veya yanında aileniz veya arkadaşlarınızla hatıra fotoğrafları çekebilirsiniz.

• Kulenin yanında, kısa bir mola verip orada küçük gölün önünde oturabileceğiniz, parkın birçok insanın mola verebileceği Atatürk Parkı var.

• Daha sonra İzmir'in saat kulesinin bitişiğinde 55 metre inşa edilen ve İzmir'in önde gelen camilerinden biri olan Konak Camii'ne gidebilirsiniz.

• son olarak, acıkırsanız, İzmir'in saat kulesine 8 dakikalık yürüme mesafesindeki Mezallounge restoranında lezzetli bir yemek yiyip güzel bir mola verebilirsiniz.