Samsun Teleferik

Samsun Teleferik

2005 yılında açılan Samsun Teleferik, Samsun'u Amisos'un tepesine bağlayan iki hava teleferiğinden oluşmaktadır. Hat, Karadeniz kıyısındaki Battibark'tan Atatürk Caddesi'nin arkeolojik yamaçlarına kadar uzanan yaklaşık 320 metre uzunluğundadır. Amesos Hill'de bir antika müzesi ve çeşitli tesisler bulunmaktadır. Samsun teleferiğinin yüksek alımı nedeniyle, her biri 6 kişiye kadar kapasiteli araç sayısı 60'a çıkarıldı. Teleferikler, Türkiye'nin kuzeyindeki en önemli turistik destinasyonlardan biri olarak kabul ediliyor ve seferler, her saat üç araçlık iki grup başlatmak için düzenlendi.

Samsun Teleferik'te yapabileceğiniz aktiviteler

• siz ve aileniz Park of Batipark'ın pitoresk doğasının, birçok ilgi çekici yerinin ve kendine özgü sahil manzarasının tadını çıkararak dolaşmaya başlayabilirsiniz.

• Teleferiklerin kapılarının bulunduğu yere ulaşabilmeniz için at arabasıyla park turunun keyfini çıkarın.

• daha sonra bir teleferik yolculuğunun keyfini çıkarın ve Türkiye'nin kuzeyindeki bir mücevher olan Samson'un birçok panoramik fotoğrafını çekmeyi unutmayın.

• Amesos Tepesi'nin zirvesine vardığınızda bir an için, özelliklerini ve etkilerini öğrenmek için dolaşmalı ve eşsiz doğasının fotoğraflarını çekmelisiniz.

• don’t forget to take a lot of sunsets in attractive colors during a return trip from the top of Amesos hill to the Park of Batipark.

• daha sonra güzel park manzarası veya teleferiklerin yakınındaki deniz manzaralı restoranlardan birinde lezzetli bir yemek yiyebilirsiniz.