Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

1981 yılında Samson'da açılan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Türkiye'nin en önemli turistik yerlerinden biridir. Müze üç salondan oluşuyor, bunlardan en önemlisi 3. yüzyıl mozaiği olmak üzere pek çok eserin sergilendiği ana salon.

Müzenin en ünlü parçaları, kentte 1995 yılında yapılan kazılarda bulunan ve Amesos Hazinesini oluşturan eserlerdir. Bazı odalar, eski insanların tekstil, giyim ve ev aletleri gibi gelenek ve göreneklerini anlatan etnik parçaları sergilemeye adanmıştır.


Samson Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde yapabileceğiniz aktiviteler

• Müze ve parkın etrafında bir gezintiye çıkın ve gördüğünüz anıtların ve kapıları çevreleyen siyah heykellerin birkaç fotoğrafını çekin.

• daha sonra müze içindeki turunuza, başta 3. yüzyıl mozaiği olmak üzere birçok esere ev sahipliği yapan ana salondan başlayın.

• Ana salondan Amisos kasasının bulunduğu odaya doğru ilerleyebilir ve çekici mücevherlerinin fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Sergide, Samson'un arkeolojik kazılarında keşfedilen farklı tarihi dönemlere ait heykeller ve taş heykeller yer alıyor.

• Altın, gümüş ve bronz parçalarının yanı sıra bazı taş ve teneke sikkelerin bulunduğu bozuk para salonunu ziyaret edin.

• Birçok tekstil, silah, ev eşyası ve renkli cam antikaların bulunduğu Osmanlı salonunu ziyaret etmeyi unutmayın.

Bizans ve bronz dönemleri mutlaka gezilip, birkaç parça bronz heykel ve heykelin bulunduğu Roma salonunu ziyaret edebilirsiniz.