Çal Mağarası

Çal Mağarası

Çal Trabzon Mağarası, bir dağın içinde uzanan ve dünyanın en uzun ikinci gützeri olan Çal köyünde güzel bir sığınaktır. Mağaradaki su oranının yazın 25 cm'ye düşmesi, kışın ise su seviyesinin 1,5 m'ye ulaşması nedeniyle Çal Trabzon Mağarası 2013 yılında kapılarını Türkiye içinden ve dışından ziyaretçilere açmıştır.

Mağaradaki su oranının yazın 25 cm'ye düştüğü, kışın ise su seviyesinin 1,5 m'ye ulaştığı Çal Trabzon Mağarası, 2013 yılında Türkiye içinden ve dışından gelen ziyaretçilere kapılarını açmıştır. Mağaranın ilk 1 km'sinde ziyaretçilerin dolaşmasına izin verilir, Mağara temiz bir hava yolu içerir. Solunum sıkıntısı olan astım hastalarında olumlu etkileri vardır. Mağara, Türkiye'nin en güzel turizm merkezlerinden biri olan Trabzon


Çal Mağarası'ndaki en iyi aktiviteler

• Mağarayı keşfedin ve milyonlarca yıl boyunca oluşan ve metaforik güzelliği artıran kırışıklıkları, su havuzlarını ve göletleri göreceğiniz doğal özellikleri hakkında bilgi edinin ve elbette sizin gibi bir hatıra koleksiyonunu asla kaçırmayın azaldı.

• Trabzon'daki Çal Mağarası'nda oturup çay içebileceğiniz ve aşağıdaki güzel su havuzunun manzarasının keyfini çıkarabileceğiniz eşsiz küçük bir kafesi vardır. Mağara girişinde bir de imza restoranı bulunuyor.