Uludağ Dağ

Uludağ Dağ

Uludağ Dağı, Batı Anadolu bölgesinin ve Marmara bölgesinin en yüksek zirvesi olup, Kara Tepe denilen deniz seviyesinden 2.543 metre yükseklikte en yüksek zirvesi ile Bursa'nın turistik cazibe merkezlerinden biridir. Uludağ Dağı'nda bir Uludağ Mli Parkı Milli Rezervi bulunuyor, Bursa'nın kalbine 36 km uzaklıkta, Uludağ Dağı'na özel araçla, özel otobüsle veya teleferikle ulaşılabiliyor ki bu da özellikle kar biriktiğinde kışın en kolay yolu olabiliyor.

Uludağ'da yapabileceğiniz aktiviteler

• Uludağ Dağı, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin kayak yapmak için gittiği, kışın karın 4 metreye ulaştığı ve Uludağ'ın uluslararası kayak yarışmalarının yapıldığı Bursa'nın en ünlü simge yapılarından biridir. Paten yapmak genellikle Aralık'tan Mart sonuna kadar yıllık ve sürekli olarak mevcuttur.

• Uludağ yolu üzerinde Uludağ'ın zirvesine çıkmadan önce mola verip yemek yiyebileceğiniz, dağın zirvesinde çay keyfi yapabileceğiniz çok sayıda lounge, restoran ve kafe bulunmaktadır.

• Konuklar, ziyaretçileri ve kayakçıları dağa çıkaracak bir açık teleferik yolculuğunun keyfini çıkarabilir ve teleferiğin başlangıç ​​noktasına teleferik veya kayakla ulaşılabilir.