Ulu Cami

Ulu Cami

Bursa'da Osmanlı döneminin en büyüleyici başyapıtlarından biri olan Ulu Bursa Camii, şehrin göbeğinde, hareketli merkezlerinin yakınında, Osmanlılar tarafından yaptırılan ilk büyük cami.

Ulu Bursa Camii, M.Ö. 1396-1400 yılları arasında, 4. Osmanlı Sultanı I. Bayazid'in emriyle Mimar Ali Al-Najjar'ın gözetiminde inşa edildi ve burada Tanrı'ya yalvardı ve onu Niğbolu savaşını kazanmaya davet etti. Haçlılara karşı yirmi cami inşa etmek için zafer müjdelendi. Muharebede kazandığı zaferden sonra Sultan Beazid, oğluna haçlılardan yaptığı eşi görülmemiş 20 kubbe ile bir cami inşa etmesini emretti.



Caminin yakınında yapabileceğiniz şeyler

• İpek çarşısı, antika kapalı çarşı ve borsadaki birçok büyük pazar, Ulu Bursa Camii'ne sadece birkaç adım uzaklıktadır, hazır giyim pazarını, sebze pazarını, altın pazarını ve daha fazlasını ziyaret edin.

• İpek Pazarı yakınlarında çok sayıda yemek seçeneği var, seyahatinizde lezzetli bir yemek yemek istiyorsanız, oradaki restoranlardan birini seçip lezzetli bir yemek yemekten çekinmeyin.

• Büyük bir cami çeşmesi ve diğer borsa camileriyle birbirine bağlanan 5 kubbenin her bir bölümünü kaplayan dört bölüme ayrılmış 22.215 metre uzunluğundaki Ulu Bursa Camii'ni görün.