Botanik park

Botanik park

Botanik Parkı veya Çiçek Bahçesi Bursa'nın en önemli ve en büyük bahçeleri arasındadır. Park, muhteşem manzarasıyla geniş ve zengindir. 400.000 metrekarelik çarpıcı yeşil alanlara yayılan parkta 150 farklı türden 8500 ağaç, 76 türden 100.000 ağaç ve 27 türden 6.000 gül var. Bütün bunlar onu Bursa'nın en iyi turistik yerlerinden biri yaptı.

Botanik Park, Avrupa bahçelerinin güzelliğini ve ihtişamını yansıtan İngiliz Bahçesi ve Fransız Parkı ile dünya standartlarında birçok bahçeye sahiptir. Japon bahçesi, gül bahçesi ve egzotik botanik bahçesinin yanı sıra, ziyaretçiyi nefes kesen manzarasıyla dinlenme, keyif ve hayranlık alanı haline getiriyor.



Botanik parkında yapabileceğiniz aktiviteler

• Park, özellikle farklı bitki türleri üzerinde araştırmaların yapıldığı birçok dinlenme tesisi ve eğitim tesisi sunmaktadır.

• Park, bir Hediyelik eşya almak ve doğal güzelliğinin tadını çıkarmak için görülmeye değer mükemmel bir turizm bölgesidir.

• Botanik parkında çeşitli su sporları türlerinin bulunduğu büyük bir akvaryum, birkaç çocuk oyun alanı ve egzersiz tesisleri bulunur. Bu onu Bursa'nın en önemli bahçelerinden biri yaptı

• Misafirler, güzel çiçek bahçesi içinde yer alan Iskandar Restaurant'ta seçkin Borsada ve genel olarak özel soslu lezzetli et açıklamalarından oluşan çok sevilen İskender kebap yemeğinin tadını çıkarabilirler.

• Ziyaretçiler için bir Botanik parkı ve bir dantel çok koltuklu bisiklet, ziyaretçileri gezmeye sevk edecek.