Termal köyü

Termal köyü

Termal, Roma döneminden beri Tell Termal'in yüksekliklerinden çıkan ve bu kaynaklardaki su sıcaklığının 55-65 derece arasında değiştiği kaplıcaları ile ünlüdür. Yalova'nın Termal ilçesindeki Hamamlar, 12 km uzaklıkta, Yalova ilinin güneybatısında yer almaktadır.Kolay ve temiz olan yolun sadece işaretlerini takip etmeniz yeterli.

Termal Yalova köyündeki en iyi aktiviteler

• Çeşitli hastalıklardan kurtulmak ya da sıcak banyolarından birinde dinlenmek ve rahatlamak için Yalova'da bulunan Termal hamamlarında şifalı kaplıcaları ziyaret edebilirsiniz.Bu hamamların en ünlüleri arasında şunlar yer almaktadır:

Valide Banyo : İçerisinde kapalı yüzme havuzu, sauna ve buhar odası bulunan, kadınlara ve erkeklere özel olmak üzere iki ayrı bölümden oluşan banyodur. Dördüncü yüzyılda Bizans İmparatoru Constantius tarafından Yalova ilçesinde yaptırılan hamam, adını Osmanlı Sultanı II. Abdülmecid tarafından restore edilerek annesi tarafından tedavi amacıyla kullanılmıştır.

Sultan Banyo : Yalova Termal'de aile için küçük küvetli özel odalar içeren eski bir banyo olup Yalova'nın en iyi banyolarından biri olarak kabul edilmektedir.

Kurşunlu Banyo : Ünlü Yalova Termal hamamlarından biri olan hamam, adını jakuzi ve sauna içeren kadın ve erkek karma banyosu olan kurşun kubbesinden, açık yüzme havuzundan ve özel aile odalarından almıştır.

• Termal köyü pitoresk doğası ile karakterizedir ve aileyle takılmak için harika bir yerdir.Ayrıca harika atmosferin ortasında lezzetli bir yemek yiyebileceğiniz birçok farklı restorana sahiptir.

• Köye yaklaşık 9 km uzaklıkta bulunan Yalova bölgesinde bulunan Soudoshan Şelalesi, bölgenin en güzel şelalelerinden biridir.