Sapanca Gölü

Sapanca Gölü

Sapanca Gölü, Türkiye'nin en güzel turistik yerlerinden biridir ve dünyanın her yerinden binlerce turist ve ziyaretçinin geldiği en büyük doğal göldür. Sapanca Gölü, çok güzel ve harika turistik manzaralarla çevrili tatlı sularıyla karakterizedir ve Sapanca'nın en güzel turizm yerlerinden biri olarak kabul edilir.

Sapanca Gölü'nde en iyi aktiviteler

• Sapanca Gölü'nün yakın plan manzarasının tadını çıkarabilir, en mutlu anları çok muhteşem ve büyülü bir doğal ortamda geçirebilir, Sapanca Gölü ziyaretinizi paylaşan aileniz veya arkadaşlarınızla lezzetli mangallar da yapabilirsiniz.

• Göl, filler ve maymunlar gibi diğer hayvanların yanı sıra dünyanın en tuhaf ve en güzel kuşlarını içerdiği için farklı kuş türlerini izlemenin keyfini çıkarın, en güzel fotoğrafları çekmeyi unutmayın.

• Göl çevresinde eğlenceli bir keşif turu yapabilir, güzel kokulu çiçekler, farklı bitkiler ve göl kenarında bolca dağılmış meyve ağaçlarıyla dolu güzel bahçelerin manzaralarına hayran kalacaksınız.

• Sapanca'daki dini ve tarihi yerlere meraklıysanız, camiyi bu en güzel haliyle inşa etmek için en yetenekli inşaatçılar gözetiminde Bakan Rüstam tarafından yaptırılan tarihi Rüstem Paşa Camii'ni ziyaret edebilirsiniz.

• Güzelliğin ve ihtişamın zirvesinde olduğu ve güzelliği Sapanca Gölü'nden daha az olmayan Naturköy köyünde bir turla daha eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

• Nehirlerin akmasıyla oluşan şirin bir gölün bulunduğu köyün yanında ördek ve tavşan gibi pek çok evcil hayvanın yanı sıra çocuklar için birçok eğlence mekanı, kendine özgü kafe ve restoranların varlığını göreceksiniz.

• Yükseklik tutkunuysanız, 1600 metreden yüksek, göl ve Sapanca kasabasının büyüleyici manzarasına sahip Kartbeh Dağı'nı ziyaret edebilirsiniz.Gerekli ekipmanların çoğu dağın tepesinde mevcut olduğundan kar sporları ve kayak yapmanın keyfini çıkarın