Atatürk Kent Ormanı

Atatürk Kent Ormanı

Bursa'nın en güzel turistik yerlerinden biri olan Atatürk Kent Ormanı, şehrin sakinleri ve şehir merkezinin gürültülü atmosferinden uzak durmak isteyenler için bir çıkış noktasıdır.

Atatürk Kent Ormanları geniş yeşil alanlara sahip olup, meşe ve çam ağaçları gibi pek çok bitki ve ağaç türü bulunmaktadır ve bunun için imkanların mevcut olması ile ziyaretçilerin mangal keyfi yaptığı kamp yerleri bulunmaktadır. Ziyaretçiler yürüyüş ve koşu alıştırması yapabilir ve parka yayılmış spor ekipmanlarını kullanabilir.

• Atatürk Kent Ormanı içerisinde çok sayıda restoranın yanı sıra farklı macera oyunlarının da yer aldığı Extreme Park Bursa adında harika bir park açıldı.

• Ziyaretçilerin, güvenlik malzemeleri ve uzman refakatçilerin mevcudiyetiyle duvara tırmanma, halatlara tırmanma, içinde sallanma ve ağaçlar arasında asılı ahşap tahtalar üzerinde yürüme gibi oyunların tadını çıkarabilecekleri yerler.

• Yaşlarına uygun ve tabii ki gözlemcilerin varlığıyla yüksek düzeyde güvenlik sağlayan oyunların yer aldığı macera oyunları için özel alanlar da var.

• Son olarak, Bursa Extreme Park'taki en ünlü oyun, sizi Atatürk Kent Ormanı'nın derinliklerinde harika bir yolculuğa çıkaran Avusturya Kaprun'dakine çok benzeyen yaz kaydırağıdır.

• Extreme Park'ta çeşitli geleneksel Türk yemekleri ve özel seanslarla içkiler sunan güzel bir restoranın yanı sıra atıştırmalık ve dondurma satan kiosklar bulunmaktadır.