Eminönü Limanı

Eminönü Limanı

Eminönü limanı, İstanbul'un en popüler turizm merkezlerinden biridir ve sadece İstanbul'un her yerine tekne turları sunmakla kalmaz, aynı zamanda çok sayıda aktivitesi nedeniyle gerçek turistlerin ilgisini çeken bir merkezdir. İstanbul'un en güzel turistik yerlerini arıyorsanız, liman eğlenceli vakit geçirmek için mükemmel bir seçimdir. Liman, Ayasofya Camii, Topkapı Sarayı gibi tarihi ve turistik mekanlarla dolu ünlü Eminönü bölgesinde, Haliç ve Boğaz'ın büyüleyici manzarasının yanında, hepsi de en önemli turistik alanlar arasında yer almaktadır. Türkiye

Eminönü limanını ziyaret ederken yapılacak en iyi aktiviteler

• Eminönü Liman Turları çok sayıdadır ve en ünlüsü limana varışta tavsiye ettiğimiz Eminönü'nden Boğaz turudur, sizi Haliç'i geçerek limandan dünyanın en dar geçidi olan Boğaz'a götürür ve yolda İstanbul'un en önemli turistik yerlerini göreceksiniz.

• Bir tekne beklerken, limanda keyifli bir tekne turu yapmanızı ve profesyonel balıkçılarla limandan yavaş bir balık tutma deneyiminin tadını çıkarmak için zaman ayırmanızı tavsiye ederiz.

• Kış aylarında lezzetli Türk hamur işleri veya kestane ve kavrulmuş mısır eşliğinde karşısındaki ahşap sandalyelere oturarak Eminönü Sahili'nin nefes kesen deniz manzarasının tadını çıkarın.

• Boğaz, Bursa veya İstanbul Asya'ya giderken yat gezisi veya feribotla keyfinizi tamamlayabilirsiniz.

• Eğer bir balık tutkunuysanız, tadını çıkarabilir ve yakındaki Galata Köprüsü'nden ellerinize yakaladığınız lezzetli taze deniz ürünlerini yiyebilirsiniz.

• Lezzetli bir Türk harmanı ile hazırlanmış ızgaralar ve balıklardan oluşan lezzetli bir yemeğin tadını çıkarın, ardından Aminonu limanının büyüleyici çevresinde gezi turlarınızı tamamlamadan önce bir fincan otantik Türk çayı veya kahvesi için.

• Süleymaniye Camii, Mısır İstanbul İkiz Çarşısı ve Eminönü Çarşısı gibi hafif bir semtte bulunan İstanbul Eminönü Limanı'ndan en yakın müze ve pazarları ziyaret edebilir, Altın yüzyıl İstanbul'unu geçerek unutulmaz bir turun tadını çıkarabilirsiniz.