Türk ve İslam Eserleri Müzesi

Türk ve İslam Eserleri Müzesi

İstanbul'daki en iyi müzelerden biri olan İstanbul'daki İslam Eserleri Müzesi, turistlerin aradığı yerlerin listesine götüren tarihi ve arkeolojik eserleriyle eski İslam ve Türk medeniyetleri arasındaki uyumu sergileme kabiliyetiyle Türkiye'nin eşsiz cazibe merkezlerinden biridir İstanbul'un turizm turları sırasında ziyaret edilecek.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde yapabileceğiniz aktiviteler

• İstanbul İslam Müzesi'ni ziyaret edin ve dünyadaki 15.000 el yazmasından oluşan bir koleksiyon aracılığıyla İslam'ı eski Osmanlı İmparatorluğu'na bağlayan yakın ilişkiyi öğrenin.

• Değerli şapka ve bezlerden Osmanlı padişahlarının, bakanlarının ve devlet adamlarının kişisel eşyalarını ve medeniyetler boyunca ünlü Türk halılarının parçalarını görün.

• Mavi Camii olarak bilinen Sultan Ahmet Camii'ni ziyaret edin, Ayasofya ve Yerebatan Sarnıcı, İstanbul'un en ünlü turistik yerlerinden biri olan müzeye yakın konumdadır.

• Genel olarak İslam inancının, medeniyetin ve İslam Devletinin kazanımlarının en önemlisi ve en meşhuru dünya fetihlerinden ve yaşamın çeşitli alanlarındaki gelişmelerden müze mallarını görerek tanınması.

• Sultan Ahmet çevresinde yürüyün ve müzeye yakın, sadece 300 metre uzaklıktaki Köfte Sultan Ahmet gibi oturup lezzetli bir geleneksel yemeğin tadını çıkarabileceğiniz restoran ve kafeler bulacaksınız.