Topkapı Sarayı Müzesi

Topkapı Sarayı Müzesi

İstanbul'un en güzel turistik yerlerinden biri olan Topkapı Sarayı Müzesi, Osmanlı yönetiminin idari ikametgahı ve ardından günümüzde İstanbul'un en ünlü müzelerinden biri olan Topkapı Sarayı haline gelecek bir müze olan İstanbul Müzesi, beyazla süslenmiş birkaç Apostolik yapı kalıntılarından oluşmaktadır. mermer süslemeler. Kabi Tob Müzesi'nin 15. yüzyıl Fatih Muhammed tarikatı, yüksek bir alana inşa edilmiş ve ona harika bir Boğaz manzarası sunuyor.

Topkapı Sarayı Müzesi'nde yapabileceğiniz aktiviteler

• Kendine özgü mimari tasarımına yansıyan ve ziyaretçiler için bir mekan olan Topkapı Sarayı'nın tarihi önemi nedeniyle, unutulmayacak anılar için önce çevre sokakları kaçırmamalı ve müzeden bazı hatıra fotoğrafları çekmelisiniz.

• Daha sonra, Topkapı Müzesi'nin en büyük binası olan Topkapı Sarayı çevresindeki ilk avluda ve bol yeşil alanlara sahip pitoresk bir parkta turunuzu tamamlayabilirsiniz.

• Daha sonra sizi doğrudan Topkapı Sarayı'na ve iki güzel kuleye ev sahipliği yapan ikinci avluya götüren büyük gölgeli kapıya gidin ve ardından kendinizi kumtaşı ile çevrili Divan Meydanı'nda, ahırlarda ve eski hastanede bulacaksınız.

• Daha sonra en önemli Roma ve Bizans anıtlarının müzesine ev sahipliği yapan Felicity adlı Üçüncü Avlu'nun kapısına varacaksınız ve kapının yanında güzel ahşap tavan tasarımları, mermer sütunlar ve terasların bulunduğu İmparatorluk Konseyi'ni bulacaksınız. güzel antika süs eşyaları.

• Daha sonra, birkaç kattan oluşan Adalet Kulesi'ne gidin ve ardından, pasajlar, silahlar ve kılıçlar gibi Arap ve Osmanlı silahları da dahil olmak üzere bir dizi eski silahın sergilendiği mermer kaplı dış kasayı ziyaret edin.

• Ardından Napolyon Elması gibi değerli antikalara ve Sultan'ın tahtı ve diğerleri gibi birçok nadir parçaya ev sahipliği yapan Takı Kanadı'na gidin, ardından 250 oda, çok sayıda sergi, nadir mücevherler ve antikalardan oluşan King's Suite'e gidin. bir çevrenin taşınması için kullanılan nakliye araçları.

• Müzeyi gezdikten sonra nefis bir Osmanlı yemeği yiyebilir ve müzenin Topkapı restoranının manzarasını hayranlıkla izleyebilirsiniz.