Sultan Ahmet Camii

Sultan Ahmet Camii

Sultan ahmet, Osmanlı Müslüman sanatının ve mimarisinin Türkiye ve dünyadaki en önemli şaheserlerinden ve Sultan Ahmet Caddesi üzerinde bulunan İstanbul'un en popüler turistik mekanlarından biridir. İstanbul'un en ünlü camisi olan Sultan Ahmed Camii, 1609-1616 yılları arasında Osmanlı Sultanı Ahmed tarafından, ordularının o dönemde Pers ve Augustus orduları önünde yenilgiye uğratılmasını ve çevresindeki türbesini örtbas etmek için inşa edildi. cami.

Sultan Ahmed Camii, 10.000 Şapel kapasiteli büyük boyutu, çok kulaklarıyla Mekke'deki Mescid-i Haram'a çok benzeyen muhteşem dış cephesi ve mavi ve altın renginde süslenmiş etkileyici iç mekanı ile ünlüdür. Kudüs'te kaya kubbeli cami ve dolayısıyla Mavi Camii olarak bilinir


Sultan Ahmed Camii'ni ziyaret ederken yapılacak en iyi aktiviteler

• Ünlü Osmanlı mimarı Sinan Ağa'nın görkemli dış mimarisi, 8 büyük kubbesi ile her iki tarafında 6 güzel minare süslemesi ile caminin dışarıdan en güzel ve seçkin başyapıtlarından biridir.

• Daha sonra devasa sütunları, yüksek tavanları ve Osmanlı tarzı, mavi renkli İslami oymalar, altınla kazınmış Kur'an ayetleri, altın ve kristal avizeleri, vitrayları, seramikleri ve diğerleriyle Sultan Ahmet Camii'nin iç mekanlarının tadını çıkarabilirsiniz. çarpıcı sanat formları.

• Ayrıca İstanbul'un Sultan Ahmet Camii'nde dua edebilir, Kutsal ve uzak camilerden sonra dünyanın camilerinde bulamayacağınız paha biçilmez bir manevi atmosferin tadını çıkarabilirsiniz.

• Ayrıca Mavi Camii'nin dış ortamının en güzel fotoğraflarını çekebilirsiniz, yenilikçi iç tasarımı ve altı çeşmeyi süsleyen avlusu.

• Daha sonra, Sultan Ahmet'in İstanbul'daki Alman Çeşmesi, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya Müzesi gibi en önemli anıtlarını ziyaret ederek sade, geleneksel evleri, pazarları ve popüler banyolarıyla tarihi Sultan ahmet semtinde gezinin. Ayasofya Hamamı ve yakındaki İstanbul İslam Müzesi.

• Finally, after your sightseeing tour, you can have a delicious local meal in one of Istanbul's fine restaurants around the Blue Mosque such as Marbella, seven Hills, Seasons, Maginura Restaurant & Cafe, and more.